Quantcast
Channel: Rockheim
Viewing all 134 articles
Browse latest View live

Daglige sommertilbud!

$
0
0

I sommer – helt fram til 14. august – kan du oppleve følgende hver åpne dag (stengt mandager):

Kl. 10 – Åpen omvisning i Hovedutstillingen på engelsk. Utforsk norsk populærmusikks historie fra 50-tallet til i dag, i vår kritikerroste Tidstunell!

Kl. 12: Barnas Time. For de fra 6 til 12 år. Utforsk Rockheims “hemmelige” rom, vær popstjerne på scenen, og mye mer!

Kl. 13: Introduksjon til Wall Of Sound – The Photography of Guido Harari. Få de beste historiene bak bildene italienske Guido Harari har tatt av ikoner som Frank Zappa, Bob Dylan, Kate Bush, Joni Mitchell, Tom Waits, Patti Smith og mange, mange flere i vår temporære utstilling.

Kl. 14: Åpen omvisning i Hovedutstillingen på engelsk. Utforsk norsk populærmusikks historie fra 50-tallet til i dag, i vår kritikerroste Tidstunell!

Det koster ingenting ekstra å være med på disse tilbudene, inngangsbillett til museet holder.

Møt opp i resepsjonen litt før arrangementene starter.

Besøksinfo.


Bilder fra sommeraktiviteter på Rockheim

$
0
0

Tusen takk til alle som deltok på våre sommeraktiviteter 22. til 25. juni!

Kurs i sang, å spille i band, ukulele og dans.

Håper vi sees igjen neste år!

 

 

Hedvig Mollestads kjole, gitarkasse og bue til samlinga

$
0
0

Rockheims samling øker stadig – nylig tok vi inn en av de karakteristiske glitrende røde paljettkjolene til Hedvig Mollstad, som hun har brukt live med sin trio. Også den originale gitarkassen til Mollestads Gibson-gitar, en fiolinbue hun har brukt på gitaren, i tillegg til andre effekter, er nå en del av samlingen.

Både gitarkassen og buen blir å se i en ny instrumentutstilling som åpner til høsten på Rockheim.

Hedvig Mollestad Trio ble startet i 2009, og består av Hedvig Mollestad Thomassen, Ellen Brekken og Ivar Loe Bjørnstad.

Hedvig Mollestad Trio har nettopp sluppet sitt fjerde studioalbum Black Stabat Mater.

Her kan du se Hedvig Mollestad i aksjon – med kjolen!

 

 

Museumsmaraton i Trondheim

$
0
0

Rockheim er et av flere museer i Trondheim som arrangerer et museumsmaraton hvor man kan vinne spesialomvisninger og fribilletter!

Bli med i konkurransen og finn de ulike kodeordene som er plassert rundt på 11 forskjellige museer i Trondheim. Kodeordene er plassert på utsiden av museet eller i resepsjonsområdet. Konkurransen varer til 30.september 2016.
Museene som deltar er Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, NTNU Vitenskapsmuseet, Museet Erkebispegården og riksregaliene,  Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Jødisk Museum, Norsk Rettsmuseum, Ringve Musikkmuseum, Trondheim Kunstmuseum, Trondhjems Sjøfartsmuseum og Norsk Døvemuseum.

maraton1

 

PREMIER
1. Spesialomvisning ved Norsk rettsmuseum, og 4 fribilletter som kan benyttes ved Museene i Sør-Trøndelag.

2. Spesialomvisning ved Jødisk museum, og 4 fribilletter som kan benyttes ved Museene i Sør-Trøndelag.

3. Spesialomvisning ved Museet Erkebispegården, og 4 fribilletter som kan benyttes ved Museene i Sør-Trøndelag.

 

 

Åge & Sambandet, Jan Eggum, Ole Paus og Trond Graff til Hall of Fame

$
0
0

Vi letter på sløret før årets seremoni der Motorpsycho, Karin Krog og Svein Finjarn innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

En lang rekke kjente artister og kulturpersonligheter kommer på scenen, også internasjonale størrelser. De fleste navnene må vi holde hemmelige, da æresgjestene skal overraskes.

Men vi kan avsløre at blant de som skal på scenen er Åge Aleksandersen & Sambandet, Ole Paus, Jan Eggum og Trond Graff fra The Pussycats. Alle er tidligere innlemmet i Rockheim Hall of Fame, og det er en ære at de kommer tilbake for å hedre årets innlemmede.

Programleder for showet er som i fjor, Haddy N’jie.

Du kan fortsatt kjøpe billetter til seremonien på Clarion Brattøra onsdag 3. august kl. 19, ved å trykke her eller kjøpe billett i resepsjonen på Rockheim.

Seremonien sendes også på NRK1, i beste sendetid lørdag 13. august.

Få også med deg siste nytt om seremonien på vår facebook-side!

Hall of Fame-utstillingen åpnet!

$
0
0

Vi har åpnet Hall of Fame-utstilling!

Her blir du bedre kjent med alle artistene som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame, siden hedersprisen ble grunnlagt i 2011.

Hvert år innlemmes 3 til 5 band eller artister i Rockheim Hall of Fame. Personer som har hatt stor betydning for populærmusikkens utvikling og utbredelse.

I Hall of Fame-utstillingen kan du dykke ned i de innlemmedes karrierer, og se høydepunktene fra de årlige Hall of Fame-seremoniene der de innlemmede hylles av venner og kolleger, både gjennom intervjuer og liveopptredener.

Utstillingen er plassert i Rockheims første etasje, i Rockheim Galleri.

Velkommen!

Innlemmede i Rockheim Hall of Fame:

2016: Motorpsycho, Karin Krog og Svein Finjarn

2015: Mari Boine, Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek og Ole Paus

2014: Knutsen & Ludvigsen, Øystein Sunde og deLillos

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt og Anne Grete Preus

2012: Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, DumDum Boys og Terje Rypdal

2011: Wenche Myhre, Alf Prøysen, a-ha, Åge Aleksandersen og Jokke & Valentinerne

Les mer om hvordan artister innlemmes i Hall of Fame.

Les mer om årets Hall of Fame-seremoni, 3. august 2016. 

_MG_2088 _MG_2089 _MG_2092 _MG_2093 _MG_2095 _MG_2099

Alle foto: Rikke Sørlie Langø.

Rockheim Hall of Fame 2016 – seremoni og bilder

$
0
0

Motorpsycho, Karin Krog og Svein Finjarn er nå innlemmet i Rockheim Hall of Fame! 

Seremonien fant også i år sted på Clarion Hotel & Congress på Brattøra, og flere kjente navn dukket opp for å hylle æresgjestene.

Seremonien vises på NRK lørdag 20.august. 

Programleder Haddy N`jie ledet oss gjennom et show med flotte musikalske øyeblikk og overraskelser. For å sette det hele i gang fikk vi se Åge Aleksandersen og Sambandet spille “Norge, mitt Norge”.

A41Z4719

Motorpsycho var de første til å bli innlemmet, gjennom samtaler med Haddy og skuespiller og Motorpsycho-fan, Anders Danielsen Lie. En spesiell videohilsen kom fra “høvdingen av skandinavisk rock”, Ebbot Lundberg fra svenske The Soundtrack of Our Lives. Selve prisen ble formelt overrakt av Ole Paus og den musikalske hyllesten ble gjort av Ida Jenshus og Sugarfoot som fremførte “September”, en låt av The International Tussler Society, som er Motorpsychos sideprosjekt.

A41Z5143

Den neste som tok plass i sofaen var jazzpionér Karin Krog. Karin ble overrasket av samtalepartner og mangeårig venn og kollega Per Husby. Her fikk vi høre mye om Krogs eksperimentelle musikalske sider, og Karin viste også hvorfor hun kan kalles for et jazzmusikalsk leksikon! Prisen ble overrakt av Øystein Dolmen, mens Hilde Louise Asbjørnsen med band fremførte “Lazy afternoon”. I tillegg til dette fikk Karin videohilsen fra både Palle Mikkelborg og Georgie Fame.

A41Z5459

Til sist fikk vi se Svein Finjarn i samtale med Frode Alnæss, som overrasket Finjarn på scenen med en hel rekke av gitarister under fremførelsen av “Apache”. I tillegg til Alnæss dukket også Vidar Busk, Knut Reiersrud, Sebastian Ulstad Olsen, Trond Graff, Bjørn “Krisa” Kristiansen, Torstein Fredriksen og Gunnar Pedersen opp på scenen! Svein måtte innrømme at han mistet fatningen noe når gitaristene dukket opp på scenen en etter en, og det ble topp stemning i salen under låta. I stedet for den personlige videohilsenen fikk vi selveste The Shadows-gitarist Bruce Welch på besøk i sofaen med Alnæss og Finjarn, og stemningen var å ta og føle på. For å avrunde det hele fremførte 14 år gamle Odin Landbakk, som vant Norske Talenter i 2015, en for anledningen spesialskrevet låt for Finjarn.

A41Z6497

Bjørn "Krisa" Kristiansen fra Aunt Mary (ryggen til), Trond Graff fra The Pussycats, Vidar Busk, Svein Finjarn, Frode Alnæs, Knut Reiersrud og Sebastian Ulstad Olsen fra Death By Unga Bunga.

Fra venstre: Bjørn “Krisa” Kristiansen fra Aunt Mary (ryggen til), Trond Graff fra The Pussycats, Vidar Busk, Svein Finjarn, Frode Alnæs, Knut Reiersrud og Sebastian Ulstad Olsen fra Death By Unga Bunga.

Alle foto: Geir Mogen

 

Fotoalbum etterfest Hall of Fame 2016

$
0
0

Fra Skybaren på Clarion Hotel & Congress Trondheim, etter Hall of Fame-seremonien 2016, der Motorpsycho, Karin Krog og Svein Finjarn ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Seremonien sendes på NRK1 lørdag 20. august!

 


Kulturnatt: omvisning, minikonsert og gratis inngang!

$
0
0

Fredag 16.september fra kl.16.00 til midnatt kan du besøke Rockheim under årets Kulturnatt. 

Kulturnatt har som formål å gi byens befolkning en helaften med smakebiter fra Trondheims mangfoldige kulturliv, gjennom nye opplevelser på kjente og ukjente arenaer. Sammen med flere aktører i Trondheim åpner Rockheim dørene denne kvelden og vi håper du legger løypa innom oss på Brattørkaia!

Hver hele time fra kl.16-23 byr vi på omvisninger og minikonserter med gratis inngang! 

harari banner 2

Fra kl.16-19 blir det omvisning og musikalske innslag i vår temporære utstilling «Wall of Sound – The Photography of Guido Harari». I tillegg til dette vil resten av museet være åpent som vanlig, med omvisere til stede.

_41Z6564-Edit

Fra kl.20-23 byr Rockheims husband på 60-talls popmusikk på autentiske instrumenter og lydutstyr fra 60-tallet. Kom og opplev lyden og stemningen fra tiåret da den moderne populærmusikken ennå var ung! Det hele foregår i Edda-rommet i hovedutstillingen, hvor det også vil bli holdt omvisning i Rockheims enestående samling av radioer, platespillere og båndspillere fra de siste 100 år!

Edda 2.001[2]

Velkommen til en kveld på museet!

Lagre

Musikkforedrag på Rockheim om Bowie og Prince

$
0
0

Tidligere i år døde to av verdens største artister – Prince og David Bowie. På høstens Musikkforedrag vil Rockheim derfor vie disse artistene ekstra oppmerksomhet. Vi har invitert Christer Falck og Petter Aagaard til å snakke om Prince og Torgrim Eggen til å snakke om David Bowies Berlin-periode.

Fotografier av Prince og Bowie, sammen med en rekke andre ikoniske artister, kan nå sees i vår Temporære utstilling Wall of Sound – The Photography of Guido Harari.

MUSIKKFOREDRAGET 14.oktober: BOWIE OG BERLIN 

Fortsatt er det friske blomster og stearinlys utenfor Hauptstrasse 155, som var David Bowies adresse i Berlin i to år for hele 40 år siden. Hva var det som var så unikt med denne perioden, og musikken som kom ut av den?

Med musikk- og videoeksempler forteller forfatteren Torgrim Eggen om David Bowies liv på midten av 70-tallet, om stedet og om tidsånden. Samboerskap med Iggy Pop, samarbeid med Brian Eno og den såkalte Berlin-trilogien, et forsøk på å oppfinne popmusikk på nytt.

Torgrim Eggen har utgitt 15 bøker og er tidligere redaktør bl.a. av musikkavisa BEAT. Han skrev sin første større artikkel om David Bowie i Nye Takter i 1983, og den forløpig siste (om Bowie som kunstner og kunstsamler) i magasinet KUNST i april 2016. Foto: Ekaterina Izmestieva

Tidspunkt: 19.00
Pris: 90.-/60.- (billetter kjøpes på Rockheim og på Hoopla)

MUSIKKFOREDRAGET 23.november: PRINCE – SHOCKADELICA

I 2014 utga duoen Falck og Aagaard ut boka PRINCE – SHOCKADELICA. Den tykke boken er spekket med biografisk materiale, analyser, fotografier, diskografi, tilbakeblikk på konsertene Prince har holdt i Norge, Prince-quiz og fun facts.

21. april i år døde Prince, kun 57 år gammel, til stor sorg for fans over hele verden. Den 14. november blir han feiret på grandiost vis på en utsolgt Sentrum Scene i Oslo, i regi av forfatterne. Når Falck og Aagaard kommer til Trondheim 23. November byr de på en helaften med «infotainment» – spekket med historier, lyd og bilder som belyser ulike sider ved den kontroversielle og bejublede artisten.

Vi ser frem til en kveld med latter og tårer til minne om Prince!

«Prince er et geni! … Når man er en blanding av James Brown, Jimi Hendrix, Marvin Gaye, Sly Stone og Charlie Chaplin. Da kan det ikke slå feil.» – Miles Davis (1989).

Christer Falck (f. 1969) er en av verdens største Prince-samlere. Han er forlegger, platedirektør og mangeårig tv-programleder.

Petter Aagaard (f. 1978) er Norges fremste «princeolog». Han er vokalist, skuespiller, komponist og musikkjournalist.

Prince

Boken PRINCE – SHOCKADELICA vil være til salgs under arrangementet.

Tidspunkt: 19.00
Pris: 90.-/60.- (billetter kjøpes på Rockheim og på Hoopla)

Lagre

Gratis tilbud for barnehager!

$
0
0

Rockheim har nå innført gratis inngang for barnehager, og gratis formidlingstilbud for barnehager.

Trondheimstimen, sangstund og omvisning er blant tilbudene som nå er gratis for barnehager.

Trykk her for å lese mer om tilbudene.

Omvisninger bestiller du ved å ringe oss på 73 60 50 70.

TRONDHEIMSTIMEN

  • Passer for alle barn
  • Varighet: ca. 45 min
  • Antall: max 25 barn pr gruppe
  • Pris: Gratis
  • Beskrivelse: Konsert på Knutsen og Ludvigsen rommet, med sanger fra Trondheim.

Konsert på Knutsen og Ludvigsen rommet med sanger fra Trondheim;

Bli kjent med byen på en ny måte. Hvor er Elgeseter bru? Hvilken elv spytter man i, i sangen Litjvisa mi?
Kanskje vi kan synge sammen på låta Trondheimsnatt?
Bestill Trondheimstimen på 73 60 50 70.

OMVISING FOR BARNEHAGER

  • Passer for: 4-5 åringer
  • Varighet: ca en time
  • Antall: 15 barn pr gruppe
  • Pris: Gratis
  • Beskrivelse: omvisning

Omvising spesielt tilrettelagt for små barn. Våre omvisere er vant til å ta imot barn og tar dem med til utvalgte steder i utstillingen. De får høre musikk fra store skjermer med kjente artister og kanskje sitte i en lekker rød amerikansk bil. Barna kan få se hvordan bestemor og bestefar hadde det på 1960-tallet eller bli med på en busstur i Lofoten. I black metal-rommet kan de få et glimt av hodeskallen til en geit og kjenne risting i golvet av musikken. Hva med å tagge med laserpenn? Mulighetene er mange, men vi stopper når magen rumler eller når barna uttrykker at de har fått nok.

Omvisning må bestilles på 73 60 50 70.

Medbrakt matpakke kan spises i vestibylen.

SANGSTUND FOR BARNEHAGER

  • Passer for: 4-5 åringer
  • Varighet: ca en time
  • Antall: maks 15 barn pr gruppe
  • Pris: Gratis
  • Beskrivelse: sang og tegnestund

Våre sangglade omvisere synger kjente norske sanger som passer for barn i alle aldre. Det kan tilrettelegges for tegning under sangstunden om ønskelig.

Sangstund må bestilles på 73 60 50 70.

Medbrakt matpakke kan spises i vestibylen

En tur til Rockheim er ikke bare morsomt, her blir barna også mer kjent med vår populærkulturhistorie.

Velkommen!

Høstferien på Rockheim

$
0
0

I høstferien kan du oppleve mye på Rockheim! Bli med på flere fine aktiviteter hver dag fra 07.oktober-16.oktober 

Barnas Time går av stabelen kl.12 hver dag i høstferieuka (med unntak av mandag 10.oktober når museet er stengt). Fra tirsdag til fredag Kl.13 er det drop-in kurs i ukulele og vi har åpen norsk omvisning kl.14 hver dag! Alle tilbud er inkludert i inngangsbilletten

Barnas Time kl.12

Utforsk Rockheims “hemmelige” rom, vær popstjerne på scenen, og mye mer! For de fra 6 til 12 år. Klokken 12 hver dag i høstferien inkl.lørdag 07.oktober og søndag 08.oktober

_41Z6643-Edit2

Ukulelekurs kl.13

Tir. 11.oktober – fre 15.oktober mellom kl. 13 – 14 har vi drop-inn kurs i ukulele. Har du lyst å prøve et par grep på Ukulele er det bare å møte opp, og kurset inngår i ordinær inngangsbillett.

ukulele

Åpen omvisning kl.14 

Åpen omvisning i Hovedutstillingen. Utforsk norsk populærmusikks historie fra 50-tallet til i dag, i vår kritikerroste Tidstunell!

00-tallet_4842874101_o

Husk også å besøk vår restaurant Rockheim: By Scandic Nidelven i 5.etg. Her kan du nyte en deilig meny som passer både store og små, og som alltid er maten lagd av kortreiste råvarer fra grunnen av. I høstferien blir det i tillegg til den faste menyen tilbud på bolle + brus for barna til 50,- . Restauranten er åpen fra kl.11-17 på hverdagene og kl.12-17 i helgene.

Velkommen til Rockheim i høstferien!

 

 

 

Brenell Mini 8-opptaker til Rockens verktøy

$
0
0

Historien om da a-has studiotid var preget av arkadespill, ballettøvelser og en primitiv båndopptaker.

 «De årene vil sannsynligvis alltid stå igjen som de mest hektiske, fornøyelige og triste i mitt liv».

Det ambivalente utsagnet tilhører briten John Ratcliff, som eide og drev Rendezvous Studios i London på starten av 1980-tallet.

Perioden han refererer til begynte i april 1983, da han åpnet studiodørene for den unge og uerfarne utgaven av a-ha.

John Ratcliffs beskrivelse av disse årene som «fornøyelige» kan vi anta også gjelder for a-ha. Og da kanskje spesielt for a-ha som kreativ enhet. Trioen opplevde som kjent hektiske og vanskelige perioder da turnévirksomhet og fanhysteri skulle slå inn for fullt noen år senere, noe som blant annet førte til at den kreative prosessen i bandet nærmest ble fragmentert.

brenell-i-bruk

Paul Waaktar-Savoy og Magne Furuholmen i Rendezvous Studio i 1984. Foto: Henning Kramer Dahl.

Tiden i Rendezvous var imidlertid svært produktiv og dynamisk. Minst 40 låter ble skrevet og arbeidet med i løpet av en snau toårsperiode. Dette var sanger som i endelige versjoner skulle ende opp på Hunting High And Low, men også tidlige utgaver av «The Swing of Things» og «Touchy», spor som først skulle dukke opp på henholdsvis Scoundrel Days (1986) og Stay On These Roads (1988).

Opptakeren Brenell Mini 8 som var sentral i a-has tid i Rendezvous Studio, er en av over 150 gjenstander som stilles ut i Rockheims nye utstilling Rockens Verktøy, som åpner 30. september. Les mer om utstillingen og åpningsarrangementet her

I tillegg ble det på Ratcliffs 8- sporsopptaker spilt inn flere låter som er forblitt uutgitt, bortsett fra demoene som ble utgitt i forbindelse med 30-årsjubileumsutgaven av Hunting High and Low som kom i 2015.

Demoinnspillingene fra Rendezvous speiler en interessant kreativ prosess. Det mest velkjente eksempelet er «Take On Me», hvis synthriff opprinnelig ble skrevet i en kjeller på Manglerud da a-ha fortsatt het Bridges. Låten fikk sin endelige form i Rendezvous, men ble siden overprodusert av Tony Mansfield og måtte derfor produseres på nytt av Alan Tarney, før den til slutt ble remikset av Ratcliff.

Ratcliff har opprettet en egen YouTube-kanal for å formidle sin versjon av tiden med a-ha

Andre låter, som «Hunting High and Low» og «The Blue Sky», er også innspilt i ulike versjoner i studioet til Ratcliff. Når man sammenligner demoene med de ferdigproduserte låtene, er det tydelige forskjeller i arrangement, instrumentering, oppbygning og tekst. Her var låtene fortsatt i utvikling.

brenell-hoyde

En 8-spors båndopptaker av modell Brenell Mini 8, produsert av Allen & Heath. På denne spilte a-ha inn tidlige versjoner av det som skulle bli store hits etter gjennombruddet i 1985, som «The Swing of Things» og «Touchy». Opptakeren sto i produsent John Ratcliffs Rendezvous Studios i London. Denne opptakeren er en av over 150 gjenstander som stilles ut i Rockeims nye utstilling ROCKENS VERKTØY.

Ifølge Ratcliff var det Furuholmens forkjærlighet til arkadespill som ble avgjørende for valg av studio: i utleieannonsen nevnte nemlig Ratcliff at han hadde en Space Invaders-maskin stående der. Stor tilgang på instrumenter eller moderne teknologi og lydutstyr kunne Rendezvous derimot ikke skilte med. Så mens andre profesjonelle studioer på samme tid hadde mulighet for å gjøre opptak av en rekke spor, måtte a-ha nøye seg med Ratcliffs enkle båndopptaker.

Til gjengjeld var den kreative friheten i Rendezvous stor. Bandet fungerte i stor grad som sine egne teknikere og produsenter, med bistand fra en begeistret Ratcliffe. Harket tok angivelig ballettimer på denne tiden, og kunne av og til bli iakttatt trippende foran et speil i Rendezvous. I følge Ratcliff var dette naturlige trinn i formingen av en kommende popstjernes fremtoning og utseende.

Da a-ha i juli 1983 satte i gang backingtapen på båndopptakeren i Rendezvous og fremførte noen låter for den inviterte visepresidenten fra plateselskapet Warner, var platekontrakten i immateriell forstand allerede underskrevet. Ratcliffs rolle som manager og produsent skulle etter hvert bli overflødig og han mister kontakt med bandet utover høsten 1985. Med Warner involvert arbeider a-ha parallelt i større studioer for å få ferdig endelige innspillinger, blant annet under ledelse av nevnte Mansfield og Tarney.

Underveis i denne prosessen er imidlertid både band og deres indre krets bare halvveis fornøyde. Demoene fra Rendezvous blir stadig dratt frem som referanser og omtalt som «magiske». Demoene er preget av et åpnere lydbilde, med rikelig med rom til Harkets stemme og mer «økonomisk» bruk av synth enn det man hører på de endelige versjonene.

Selvtilliten til bandet er likevel tilsynelatende upåklagelig. I løpet av et kort radiointervju i april 1984 spør en noe mistroisk NRK-reporter to ganger om trioen er sikre på at de kommer til og slå igjennom, og får kontante, bekreftende svar i retur. Og på en av demoene som ble festet til bånd på Ratcliffs enkle opptaker i samme periode står det å lese et selvsikkert notat som skulle vise seg å være et presist frempek på årene og suksessen som snart skulle komme for a-ha.

«From Norway to Royal Albert Hall».

brenell-skrift

Åge Aleksandersen er ikke den eneste som har drømt om Royal Albert Hall, som denne båndesken fra 1983 viser. For a-ha gikk drømmen raskt i oppfyllelse: i desember 1986 spilte de 3 konserter på rappen i nettopp Royal Albert Hall.

Enkelte demoer fra Rendezvous er utgitt som bonus via Jan Omdahls biografi The swing of things (2004) og på Rhino Records’ deluxeutgaver av Hunting High And Low og Scoundrel Days (2010). Alle innspillingene fra Rendezvous er i dag sikret og bevart i Nasjonalbibliotekets samlinger.

Les mer om de mange studiotekniske omveier «Take On Me» har tatt, publisert i magasinet Sound On Sound

Utrettelige New Jordal Swingers klare til dyst

$
0
0

Eigil Berg og Svein Finjarn i New Jordal Swingers har holdt det gående på scenen i hver sin mannsalder. Nå er de i Trondheim, klar for konsert og intervju på Rockheim Scene fredag kveld.

— Det betyr mye at venner og andre folk, som har hatt et streit liv, kommer bort og sier at musikken har betydd noe for dem, sier Eigil Berg.

Kjøp billetter til Rockheimkunnskap fredag 23. september kl. 21
(Billetter kan også kjøpes i resepsjonen på Rockheim og i døra fredag kveld.)

Sammen med trommis John Kolloen, har Eigil Berg vært med i New Jordal Swingers siden det hele startet for over 40 år siden. Svein Finjarn, som i år ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame, var med i New Jordal Swingers fra 1976 til 1981, og ble med i bandet igjen i 2014, sammen med en annen gitarhelt, Bjørn «Krisa» Kristiansen (Aunt Mary).

Eigil Berg, Svein Finjarn, «Krisa», John Kolloen, Ole Marius Melhuus, Torbjørn Sunde, Bjørn Asper og Tore Krok Nilsen utgjør utgaven av New Jordal Swingers du møter på Rockheim fredag kveld.

— Vi har invitert blåserrekka til konserten! De er ikke fast med i bandet, men er med på plater, sier Berg.

— Spillegleden er definitivt fortsatt inntakt. Den er vi avhengige av, lover vokalisten.

— Hva blir repertoaret?

— Sist skulle vi spille 1,5 time, men det ble 2 timer. Vi har jo 250 låter og 16 album å ta fra, og vil gjerne spille litt fra alt. Det blir et tverrsnitt fra hele karrieren, vi må innom 70- og 80-tallslåtene også.

— Fortsatt gøy å være på veien?

— Den delen med å reise, spise på restauranter og sove på hotell er ikke så artig, men når vi først står på scenen…da er det morro! Jeg er ikke mer blasert enn at jeg synes det er stor stas når folk synger med på låter jeg lagde for 30 år siden.

New Jordal Swingers har opplevd den store popdrømmen, med plater som solgte i hundretusenvis, fulle storsaler og masse oppslag. Likevel, sier Svein Finjarn:

— Det er mer morsomt å være med nå, enn før da vi reiste landet rundt i buss i ukesvis. Det er skikkelig artig å være med nå. Og så er det morsomt å se igjen publikum. Vi har blitt eldre, det har de og, sier Finjarn.

Før fredagens konsert starter, intervjues bandet på scenen av Rockheims rockhistoriker Terje Nilsen.

— Ivar Hovden som var med på å starte bandet, blir med på den delen. Terje ba meg tenke ut noen høydepunkter på forhånd, men det er jo så mye å ta av! Å spille med Chuck Berry synes jeg i alle fall var skikkelig stas, sier Eigil Berg.

Les mer om New Jordal Swingers på Rockipedia.

 

Blackhearts, Abbath og From the Vastland

$
0
0

Søndag 09.oktober kl.15.00 kommer BLACKHEARTS tilbake til Trondheim etter å ha blitt vist på festivaler verden rundt. For å feire hjemkomsten har vi invitert Abbath, From the Vastland og Asbjørn Dyrendal, og lagd et 4 timers program i svartmetallens navn! 

sina-fixed

I samarbeid med Gammaglimt og Cinemateket Trondheim  presenterer Rockheim dette programmet;

  • Innledende foredrag m/Asbjørn Dyrendal
  • Visning av filmen BLACKHEARTS NB! Anbefalt aldersgrense 12 år, men passer best et voksent publikum.
  • Samtale med Olve ‘Abbath’ Eikemo
  • Konsert med From the Vastland

KJØP BILLETT HER.

Satan, frihet og norsk natur

Professor ved NTNU Asbjørn Dyrendal vil holde et innledende foredrag før filmen; Satan og norsk natur – Blackhearts, musikk og identitet. Dyrendal vil sette tonen før vi får 1 time og 23 minutter om den globale fascinasjonen, nærmest tilbedelsen, av norsk svartmetallmusikk.

asbjorn2

Blackhearts

Dokumentaren BLACKHEARTS følger tre lidenskapelige fans av norsk black metal fra Iran, Colombia og Hellas som risikerer livet, havner i fengsel og selger sjelen sin til satan for muligheten til å spille i Norge. Filmen har blitt vist på festivaler verden over, og har vunnet flere priser – blant annet Best International Documentary på festivalen Sound On Screen i Sør-Afrika.

Karsk og kaker med Abbath – en samtale om gamle dager

Live intervju med Olve ‘Abbath’ Eikemo, en av gudfedrene innen norsk black metal, i samtale med Blackhearts produsent og co-regissør Christian Falch om blant annet black metal, livet og døden.

Foto: christian misje

From The Vastland – konsert

Opplev bandet til den iranske hovedkarakteren Sina fra BLACKHEARTS live. From The Vastland vil blant annet spille låter fra det rykende ferske albumet ‘Chamrosh’

08-blackhearts-sina-playing-concert

Få med deg denne helt spesielle ettermiddagen på Rockheim Scene – og husk; film er best på et stort lerret og fortjener et fantastisk lydanlegg! Heldigvis får du alt dette hos oss.

Billetter er til salgs på Hoopla.no, samt i resepsjonen på Rockheim. Filmen vises også på Cinemateket mandag 24.10 og onsdag 26.10, og medlemmer kan kjøpe billett til arrangementet på Rockheim til redusert pris.

200,- Ordinær 

150,-  Cinematekets medlemmer (husk medlemskort i døra!)

 


Trond Graff til åpningen av Rockens Verktøy

$
0
0

Trond Graff fra The Pussycats kommer for å både snakke og spille, når utstillingen Rockens Verktøy åpner fredag 30. september kl. 19.

Trond Graffs Fender Stratocaster-gitar fra 1962 og hans Hammond L100P-orgel er blant de ca. 170 gjenstandene i vår nye utstilling, i tillegg til sanganlegget The Pussycats brukte da de debuterte på norsk jord som support for Rolling Stones på Sjølyst i 1965 og Fender Precision-bassen til Sverre Kjelsberg (1946-2016) fra The Pussycats.

På åpninga blir det en god prat om The Pussycats og tidsepoken de opererte i, med utgangspunkt i de utstilte gjenstandene. Graff vil også fremføre «Ebb Tide». OG – det blir «verdenspremiere» på et sjeldent liveopptak av The Pussycats fra 60-tallet, som nylig ble funnet, fra Bellevue i Tromsdalen.

Dessverre kommer ikke Vidar Lønn Arnesen, som tidligere annonsert. Men det utstilte mentometeret fra 10 i skuddet blir likevel tema! Vebjørg Tingstad fra Trondheim førte sirlig inn samtlige resultat fra 10 i skuddets fem første år, og notatbøkene er en del av utstillingen. Tingstad kommer for å dele minner fra et lytterperspektiv under åpningsfesten.

Vi sees i restauranten på Rockheim kl. 19 fredag!

Gratis inngang.

Les mer om Rockens Verktøy. 

Gratulerer med dagen, Harald Are Lund

$
0
0

Harald Are Lund fyller 70 år lørdag 8. oktober, og Rockheim gratulerer med dette en svært viktig person i norsk populærmusikks historie gjennom 50 år. Lund har hatt mye av sitt virke i NRK, og særlig i radioen. Fra han tok over radioprogrammet «Platespiller’n» i februar 1968 har Lund vært en særegen og levende kraft både som musikkformidler og folkeopplyser.



boye-hal-redI 1967 laget Lund sin første pilotsending for NRK kalt «Hva er psykedelisk musikk?», som dessverre aldri gikk på lufta. Lund fikk imidlertid sjansen da programlederjobben til radioprogrammet «Platespiller’n» stod tom da flere av NRK’s platepratere var midlertidig suspenderte fra stillingene. Bildet av en ung Lund er tatt av fotograf Svein Boye Andersen, som har gitt oss tillatelse til å publisere det på nett «til markering av en av rockens virkelig store bidragsytere i Norge».

Før hans radiodebut var ikke den norske befolkningen akkurat bortskjemte med popmusikk i kringkastingen, og de som prøvde seg møtte også en god del intern motstand i organisasjonen. En av dem som greide det var Vidar Lønn-Arnesen med «Ti i skuddet» som kom i gang i 1965. Dette programmet handlet imidlertid først og fremst om avspilling og kåring av hitsingler. Harald Are Lund gjorde fra sitt første «Platespiller’n» det klart at han holdt på med noe ganske annet. Her ble lytterne servert såkalt progressiv pop, og ved å gjerne heller spille albumspor, representerte programmet en helt annen musikkprofil enn det som tidligere hadde blitt servert i eteren.

hal-spilleliste
I denne faksimilen av en programrapport fra NRK, ser vi hvordan en sending av ”Platespiller’n” kunne se ut. I dette programmet ble det blant annet spilt plater med Difference og Terje Rypdal. Norsk musikk ble for øvrig kun spilt hvis det oppfylte Lunds kvalitetskriterier, noe som på 1960-tallet betød relativt sjeldent. Senere har imidlertid Harald Are Lund nærmest framstått som norske undergrunnsbands store forkjemper. Legg også merke til at Captain Beefheart & His Magic Band står på sendeplanen, en artist som har vært med Lund gjennom hele hans radiokarriere. NRK’s gamle programrapporter er for øvrig søkbare fra Nasjonalbibliotekets nettside (TRYKK PÅ BILDENE FOR FULLVERSJON).

Mye av forarbeidet til programmene gjorde Lund på fritida. Han tok musikken på alvor og viste at det å spille pop-musikk også kunne bety research, kunnskap og helhetstankegang for å få plass til det han oppfattet som det beste og viktigste som foregikk på musikkfronten. Spillelistene til «Platespiller’n» avslører et bluestungt program, men også mye ny musikk som vi i dag gjerne forbinder med klassisk rock fra denne tida, slik som Led Zeppelin, The Jimi Hendrix Experience og Pink Floyd. Dette var imidlertid musikk som i 1968 slett ikke var hverdagskost på landets eneste radiokanal. Allerede fra start av opererte Lund med et pragmatisk forhold til sjangre. Han introduserte derfor også soul, jazz, og folkemusikk, samt tidvis mer eksperimentelle toner i programmene sine.

hal-og-beatles
I denne faksimilen fra VG i 1968 har den unge musikkarbeideren vært på en svært innholdsrik pilgrimsferd i London, og returnert med kofferten full av plater klar til å presenteres for det norske folk gjennom høstens «Platespiller’n». En smakebit på noe av musikken som ble spilt i Lunds programmer i 1968 og 1969 kan dere finne her og her

På 1970-tallet kom Lund med i nye programmer som for eksempel «Pop 71» som med skiftende årstall i tittelen ble sendt til det ble avløst av «Pop Spesial» i 1975. I «Grammoforum» og «Blå minutter» opererte han enda friere sjangermessig, selv om det med årene ble mer og mer fokus på blues i det sistnevnte programmet, en musikkform som den gang fortsatt var noe ganske nytt for mange norske radiolyttere. På 1980-tallet tok Lund ansvaret for musikken i kjølvannet av punken med programmet «Grå Minutter», før han ble med over i ny kanal da NRK opprettet P2 i 1984, med programmer som «Studio 84», «Radioskopet», «Regnbuen» og «Musikk under Stjernene», hvor norske lyttere blant annet også ble introdusert for verdensmusikk og ambient musikk.

samlinga-debatt
Lund representerte noe helt nytt når det gjaldt musikk på radio i Norge. Rock og beslektede former ble lenge svært stemoderlig behandlet i NRKs musikkavdeling, og her har Lund framstått som en tydelig motstemme gjennom hele sin karriere, hvor han gjerne framstod som mer lojal til musikken og rollen som musikkformidler, enn til medietrender og den til en hver tids sittende programledelse.

Ved inngangen til 1990-tallet var han en fanebærer også for den nye og hardere rocken i program som «Piggtrådpaviljongen», samtidig som heller ikke nye musikkstiler innen elektronika var han fremmed. Han ble med inn i den nye radiokanalen P3 i 1993, og var en viktig del av kanalens musikkjournalistiske flaggskip «Roxrevyen», og klarte dessuten å få innpass for sin store kjærlighet til jazz med programmet «JAZZågitt». I det nye tusenåret fikk vi etter hvert programmet som har samme navn som mannen selv. Her har han i tillegg til å presentere ny musikk, i større grad enn før også tillatt seg å se bakover i musikkhistorien som rock-arkeolog, gjerne i selskap av Thomas Felberg.

nirvana-samla
Femti år med ny musikk først. Ellers som det blir sagt i et intervju med Lund gjort av Nazneen Khan i Aftenposten i 1996: «Det er der (i undergrunnen) nyskapingen skjer! Innen alle genre. Det som er avantgarde blir før eller siden en del av hovedstrømmen, og jeg vil gå rett til kilden. Der finner du mer tak og spenst». Han har latt mangt et norsk «undergrunnsband» få sjansen på luften, en mulighet som ikke hadde vært til stede på de kommersielle kanalene. «Det er viktig at det finnes et sted som NRK der det er akseptert at dette skal presenteres, fri for kravet om at det må likes av alle for at det skal komme inn reklamepenger.» I programrapportene fra NRK ser vi at det var Lund som i 1989 introduserte Nirvana for det radiolyttende folk i Norge, flere år før gruppa slo gjennom for alvor, og for øvrig også han som først spilte gjennombruddsangen «Smells Like Teen Spirit» like før det tok av. Legg også merke til Turbonegers radiodebut i samme program som Nirvanas.

Vi skal ikke glemme at Lund tidvis også har fremmet musikken gjennom fjernsynsruta i programmer som «I tilfelle regn», «Pop-korn» og «Blanda Drops». Her har han blant annet gjort en viktig jobb med å presentere nye og spennende norske band, noe som i dag gjør at NRK har filmopptak med norske og internasjonale band fra den gang tilgjengelige på arkivsidene til kanalen. Han har også vært sterkt involvert i at kringkastinga opp gjennom historien har gjort studioopptak, samt gode liveopptak på klubber og festivaler. Lund har også skrevet seg inn i norsk populærmusikks historie som en betydelig plateprodusent, og har blant annet jobbet med Junipher Greene, Vømmøl Spellemannslag, Hole In The Wall og Can Can.

Harald Are Lund ble alt på 80-tallet kalt «rockens gudfar i NRK» i avisene, og har senere blitt benevnt som undergrunnsrock-oldefar, P3s ensomme ridder, musikkguru, orakel og fyrtårn. Utrettelig har han i tiår etter tiår kjempet i motvind innenfor NRK-systemet for populærmusikken rettmessige plass, i fokus, og ikke bare som fyllmasse i andre programmer. Han har aldri har vært redd for det sjangeroverskridende og den tilsynelatende vanskelig tilgjengelige musikken. Det har stort sett handlet om presentasjon av ny og nyskapende musikk, og det er en bragd at han har klart å holde seg relevant og beholdt teften og nysgjerrigheten. Med sin gjerning har han fått generasjoner av musikere og musikklyttere til å utvide den musikalske horisonten, stimulere utforskning, og å oppdage ny musikk.

Rockheim gratulerer med dagen og takker for alt Harald Are Lund hittil har gjort for den norske populærmusikkens historie.

hal-nrk-good
Harald Are Lund. NRK har i løpet av hans karriere gått fra å være alene i eteren med en radiokanal, til dagens mediemangfold hvor Lund fra 2014 har vært å finne på P13, hvor han fortsatt spiller sitt liv. FOTO: NRK/ESPEN S. RØST

Teksten hadde ikke blitt slik uten avis-søk i databasen Retriever, gjennomgang av spillelister i NRK’s arkiv av programrapporter hos Nasjonalbiblioteket og lesing av Willy Bs ypperlige bøker ”Norge i rock, beat og blues”. Takk skal Nasjonalbiblioteket og Ivar Håkon Eikje, samt fotograf Svein Boye Andersen ha. Rockheim håper etter hvert å få gjort mer dokumentasjonsarbeid omkring tematikken som berøres.

Rockens Verktøy

$
0
0

Rockens Verktøy er en ny utstilling på Rockheim som viser over 150 gjenstander fra norsk populærmusikks historie.

TRYKK HER for å lese mer om Rockens Verktøy.

Utstillingen åpnet 30. september 2016 og står permanent i Rockheims sjette etasje.

Høstferietilbud på Rockheim!

$
0
0

I høstferien kan du oppleve mye på Rockheim! Bli med på flere fine aktiviteter hver dag fra 07.oktober-16.oktober 

Barnas Time går av stabelen kl.12 hver dag i høstferieuka (med unntak av mandag 10.oktober når museet er stengt). Fra tirsdag til fredag Kl.13 er det drop-in kurs i ukulele og vi har åpen norsk omvisning kl.14 hver dag! Alle tilbud er inkludert i inngangsbilletten

Barnas Time kl.12

Utforsk Rockheims “hemmelige” rom, vær popstjerne på scenen, og mye mer! For de fra 6 til 12 år. Klokken 12 hver dag i høstferien inkl.lørdag 07.oktober og søndag 08.oktober

_41Z6643-Edit2

Ukulelekurs kl.13

Tir. 11.oktober – fre 15.oktober mellom kl. 13 – 14 har vi drop-inn kurs i ukulele. Har du lyst å prøve et par grep på Ukulele er det bare å møte opp, og kurset inngår i ordinær inngangsbillett.

ukulele

Åpen omvisning kl.14 

Åpen omvisning i Hovedutstillingen. Utforsk norsk populærmusikks historie fra 50-tallet til i dag, i vår kritikerroste Tidstunell!

00-tallet_4842874101_o

Husk også å besøk vår restaurant Rockheim: By Scandic Nidelven i 5.etg. Her kan du nyte en deilig meny som passer både store og små, og som alltid er maten lagd av kortreiste råvarer fra grunnen av. I høstferien blir det i tillegg til den faste menyen tilbud på bolle + brus for barna til 50,- . Restauranten er åpen fra kl.11-17 på hverdagene og kl.12-17 i helgene.

Velkommen til Rockheim i høstferien!

De nominerte til Rockheim Hall of Fame 2017

$
0
0

Følgende band og artister er nominert til Rockheim Hall of Fame 2017.

Alf Cranner

Asbjørn «Asa» Krogtoft

Bel Canto

Dizzie Tunes

Kari Bremnes

Popol Ace

Raga Rockers

Sissel Kyrkjebø

Tommy Tee

Nominasjonskomiteen har bestått av Jan Eggum (komiteleder), Sissel Guttormsen, Lars Vaular, Ingrid Kindem, Bertine Zetlitz, Larry Bringsjord og Arvid Skancke-Knutsen.

Prosjektleder for Rockheim Hall of Fame er Terje Nilsen.

Ca. 150 musikere og andre i musikkbransjen vil nå stemme på hvilke som av de ni nominerte som skal innlemmes.

De tre som får flest stemmer, vil bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame, i en seremoni i 2017.
Avstemmingen avsluttes i slutten av november.

Rockheim sier seg godt fornøyd med listen over de nominerte til Rockheim Hall of Fame 2017. De nominerte er artister med sterk egenart og originalitet, som samtidig representerer bredden i norsk populærmusikk, både i tiår og i musikalske sjangere. Samtlige nominerte er gode kandidater til en plass i Rockheim Hall of Fame, sier direktør Sissel Guttormsen ved Rockheim.

Mer om de nominerte:

Kari Bremnes

Kari Bremnes (født 9. desember 1956) har utmerket seg som visesanger, musiker og låtskriver. Selv om hun nesten utelukkende synger på norsk, har det likevel ikke hindret henne i å nå ut til et betydelig publikum i blant annet Tyskland. Hun er en svært anerkjent historieforteller, og har siden 1987 gitt ut 15 soloalbum av høy kvalitet. I tillegg kommer en lang rekke plater i samarbeid med andre artister. Hun har mottatt Spellemannprisen tre ganger, og har også blitt belønnet med blant annet Gammleng-prisen, NOPA-prisen og Edvard-prisen.  Mottager av Vidar Sandbecks Kulturpris, Regnbågåbrua for 2016.

Popol Ace

Progressivt band dannet i 1972, i starten kjent som Popol Vuh. I norsk sammenheng var bandet ledende innen en musikkform hvor uventede akkordprogresjoner og synkoperte aksenter, ble kombinert med melodiøse partier. Bandet sto lenge på spranget til en stor utenlandsk karriere, noe som strandet av andre grunner enn det musikalske. Bandet la inn årene i 1978, har gjort sporadiske comeback og mange av medlemmene har gjort seg sterkt bemerket både med soloprosjekter og i andre konstellasjoner. 

Dizzie Tunes

Showgruppe, dannet i 1959, og platedebuterte i 1963. Dizzie Tunes eksemplifiserer kanskje klarere enn noe annet ensemble den musikalske showgruppens betydning i norsk underholdning og revy, i tradisjon fra The Monn Keys, via Tramteatret, Ballade og Gitarkameratene, Ylvis og Cheezy Keys. Forestillingene hadde et gjennomgående musikalsk preg, og kunne like gjerne kalles show som revy. De har samarbeidet med blant andre Wenche Myhre, Benny Borg, Grethe Kausland og Vidar Sandbeck. Som ensemble var kontinuiteten deres uovertruffen, uten en eneste utskiftning av gruppemedlemmene på over 40 år. Noe av hemmeligheten bak den uavbrutte rekken av suksesser var både den klippefaste musikaliteten blandet med en sunn porsjon folkelighet, og følelsen av eksklusivitet som omga dem.

Bel Canto

Dannet i 1986, av Anneli Drecker, Nils Johansen og Geir Jenssen. Ble Canto kombinerte tradisjonelle instrumenter med elektronika, og sammen med Dreckers spesielle stemme ble det et unikt lydunivers, av mange beskrevet som «den arktiske sounden». Satset på det internasjonale markedet fra første stund og fikk tidlig platekontrakt i Belgia. Albumet «Magic Box» (1996) fikk to spellemannpriser og ble også lansert i USA av plateselskapet Atlantic.

Tommy Tee

Tommy Flåten (født 18.12.1971) er blant annet kjent som DJ, produsent, programleder og plateutgiver. Har siden slutten av 80-tallet vært den ledende skikkelsen i norsk hiphop, blant annet gjennom sitt plateselskap Tee Productions. Som redaktør for magasinet FatCap og programleder for programmet Strictly Hip Hop på Rainbow Radio, skapte han seg et navn i det lille hiphop-miljøet i Oslo fra 1988. Han laget Norges første fullblods hiphop-låt med «Crazy Minister» og ga i 1998 ut albumet «Bonds, Beats & Beliefs», som regnes som en klassiker innen norsk hiphop. Tommy Tee ble tildelt hedersprisen under Spellemannprisen 2015.

 

 

Alf Cranner

Alf Cranner (født 25.10.1936) er kjent som trubadur og komponist, men også som maler og forfatter. Regnes for å være den store norske visebølgens åndelige far; fødselshjelperen til hele den nye generasjonen av norske visesangere. Ble medlem av Visens Venner i 1961, der han møtte den svenske visekunstneren Olle Adolphson, et møte som ble avgjørende. Cranner ble senere også en nær venn av Alf Prøysen, og Cranner satte melodier til visetekster av Prøysen, blant annet «Å, den som var en løvetann». Blant andre viktige samarbeidspartnere er bl.a. Geirr Tveit, Harald Sverdrup, Odd Børretzen og Klaus Hagerup. Alf Cranner har også samarbeidet med jazzmusikere. Cranner fylte 80 år i år, og har en enestående karriere bak seg.

 

Asbjørn «Asa» Krogtoft

Asbjørn «Asa» Krogtoft (født 13. august 1948) er kjent som sanger, komponist, gitarist og produsent, og regnes som en av de mest markante norske musikerne som debuterte på 60-tallet. Han var frontfigur i et av 60-tallets mest markante band, 1-2-6, senere også Taboo, og står blant annet bak en av de mest populære og anerkjente komposisjonene i norsk rock, «Graveyard Paradise» som 1-2-6 ga ut høsten 1967. Som soloartist fikk han stor suksess med låten «Rekkene» I 1969. I årene som fulgte produserte han og medvirket på en rekke sentrale norske plateutgivelser, har gitt ut soloplater og etterfulgte Jahn Teigen som vokalist i Popol Ace.

Raga Rockers

Rockeband fra Oslo, dannet i 1982. Raga Rockers innledet gullalderen til norsk rock på 80-tallet. Låtskriver Michael Krohn ble en foregangsmann, som med stor stilsikkerhet leverte rammende beskrivelser av det moderne mennesket, kombinert med en sterk meloditeft som matchet tekstene. Bandet er fortsatt aktivt og ble i 2015 hyllet av et samlet musikk-Norge gjennom tribute-utgivelsen «Sannhet på boks».

 

Sissel Kyrkjebø

Sissel Kyrkjebø (født 24. juni 1969) slo gjennom under den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1986. Samme år kom debutalbumet «Sissel», som ble Norges mest solgte plate gjennom tidene. En enda større suksess ble «Glade jul» (1987), som over tid har solgt nærmere en million eksemplarer. Senere har hun samarbeidet med internasjonale stjerner som Placido Domingo, Charles Azvanour, Diana Krall, Josh Groban og Warren G. Hun synger på lydsporet til den enormt populære filmen «Titanic» (1997), som på kort tid ble verdens mestselgende soundtrack-CD. Platene hennes har ofte kommet i egne utgaver for markedene i blant annet Sverige, Danmark, USA, Japan og Storbritannia.

 

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame:

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne, a-ha, Alf Prøysen

2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus

2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde

2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus

2016: Svein Finjarn, Karin Krog og Motorpsycho

 

Om Rockheim Hall of Fame:

Rockheim Hall of Fame har som formål å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i RHoF.

Artister/grupper/personer kan bli nominert til Rockheim Hall of Fame tidligst 25 år etter at de har debutert med en utgivelse, bidratt til en utgivelse, vært involvert i karrieren til en artist/gruppe, eller på annen måte satt sitt preg på populærmusikkens historie.

Mer om Rockheim Hall of Fame og oversikt over tidligere nominerte, finner du her.

nominasjonskomiteen-2017

Nominasjonskomiteen: Fra venstre Larry Bringsjord, Ingrid Kindem, Jan Eggum, Terje Nilsen (prosjektleder Hall of Fame), Lars Vaular og Sissel Guttormsen. Ikke tilstede på foto: Bertine Zetlitz og Arvid Skancke-Knutsen.

Viewing all 134 articles
Browse latest View live